O le togafiti fa'ataulāitu o jigs u'amea

FAAMANATU ua e pa'ulia i se motu toafa ma le tele o i'a, ma e na o le tasi le maunu e mafai ona e aveina.O le a lena mea?O le mea muamua e oso i totonu o loʻu ulu o se maunu uʻamea.Aisea?Aua o nei maunu e foliga mai e faigofie e fausia e pu'e ai i'a.Latou te matua'i fegalegaleai ma le tele o ituaiga o lo'o naunau e ave.Latou te faʻaogaina foʻi pe a oʻo i metotia ma toe aumai ma teritori o loʻo fagota ai.

The-magic-of-metal-jigs-1

O le a le maunu jig?

E tele faiga fagota ta'uta'ua o lo'o fa'atinoina e tagata fagogota, ma o le jigging o se tasi lea o faiga fa'atauva'a.E mafai ona fa'ata'ita'iina lenei metotia fa'apitoa i vai masima ma vai fou.

Mo i latou uma e tau mafaufau - o le a le jigging i faigafaiva?

O le fagota o se faiga fagota e fa'aoga ai e fa'ailo ni maunu jig ma fa'atosina ai i'a i le tele o le tu'u sa'o, fa'agaioi, gaio'i o le maunu.

E galue jig lure?

U'amea jig maunu e tosina mai le tele o ituaiga eseese.I le itu i saute o lo'o i ai i'a e pei o le su'isu'i, samani, tupu, bonito, tuna ma isi mea.I le itu i matu, o ituaiga uma o manu feʻai o le a 'ai se maunu jig.Mackerel, tunas, trevallies ma le tele o ituaiga o mea uma e le mafai ona teteeina.

E le na'o i'a suasami e faigata ona teena le maunu jig.I le fou, i'a, redfin ma le tele o tagata o le a savalia se maunu uamea lelei.O i latou moni o le maunu mo ituaiga uma.

Ituaiga o maunu jig?

E tele ituaiga eseese o jigs.O nisi e manifinifi, o isi e ga'o, o isi e mate sa'o, a'o isi, e pei o le Bumper Bar maunu, o lo'o fa'aalia se pi'o foliga.Latou te galulue uma ma o le filifiliga o se tasi e faalagolago i le ituaiga o loʻo e tuliloaina.O nei maunu e galue i le tele o saosaoa ma i le tele o tausaga ua maua ai se numera ofoofogia o iʻa i le lalolagi atoa.

Fa'ai'uga

1. I le avea ai ma se tasi o maunu sili ona faigofie ma sili ona taua, e mafai ona faia le maunu jig i ni mamafa eseese.O lona uiga o le lautele o le faʻaogaina o le jig lure e ofoofogia.O loʻo faʻaalia faapitoa i le loloto o le vai o le talosaga - pe 5 mita pe 500 mita le loloto o le vai, e mafai ona faʻaogaina le jig lure, ae o isi maunu e faigata tele.
O le i'a e matua faigofie lava, ma o le auala sili ona sa'o e pu'e ai o le tu'u lea o le maunu i lona gutu.Peita'i, o ituaiga uma o i'a i le sami e le'o tu'u uma i le vai e tasi, ma e o'o lava i le tasi ituaiga i'a e le'o ola i se vai e tasi i le aso atoa (e pei o le suasami).O le mea lea, afai o loʻo i ai se maunu e mafai ona puʻeina ituaiga uma o vai, e tatau ona lautele ma matagofie.
Na ou aoteleina le fesoʻotaʻiga o le "mamafa loloto" e pei o - osofaʻiga layer.O le vaega osofa'i o le jig lure e matua lautele lava!

2. O mea o le jig lure e masani ona uʻamea, o loʻo i ai le palasitika malosi, e matua faigofie lava ona gaosia ma e mafai ona faia i lapopoa eseese ma foliga.O lona uiga o le mamanu o le jig u'amea e matua leai se totogi, faigofie ma suia pea, ma e mafai ona mamanuina i se faiga faʻatatau, lea e aumaia ai le tele o oloa mo tagata taʻalo e faʻaoga, ma eseese jig lure e iai o latou uiga.
Eseese foliga o jig lure e eseese tu i totonu o le vai.E le gata i lea, o le tele o maunu i le natura e mafai ona faʻalagolago i le mamanu o le jig lure e maua ai le aafiaga o le "mimicry".

3. O le maunu jig e ese mai ituaiga uma o maunu (pei o Minnow, Popper, Crank maunu, Penitala), jig lure lava ia e leai se tulaga aau manino, ma le tulaga aau o le jig lure e mafai ona faʻaalia e ala i le galue malosi. e le tagata taalo.O se auala sili ona manaia e taʻalo ai, faʻalautele ma faʻafefe atinaʻe.
O le vaega osofaʻi e lautele, o foliga e eseese, ma o le gaioiga e suia.O le fa'avae lea e mafai ai ona tuto'atasi le fagota jig lure.
“O le faavae e oo lava i suiga”.O le "filosofia" lea o le fagota jig lure.


Taimi meli: Iuni-08-2022